op afspraak 0495 83 30 03

Biografie

Melinda Moons

Welkom op de website van het zwangerschaps- & geboortehuis De Wijze Vrouw!

Ik ben Melinda Moons, zelfstandig vroedvrouw & oprichtster van het zwangerschaps- & geboortehuis. Ik ben erg trots dat ik mijn droom heb kunnen realiseren!

Alles begon 10 jaar geleden. Ik was toen al gefascineerd in alles wat de natuur ons te bieden heeft. Vooral het grote wonder, dat een eicel en een zaadcel versmelten, en hier het begin van nieuw leven ontstaat. Dit nieuw leven groeit in het liefdevolste en krachtigste van de moeder en ontpopt zich volledig tot een heel nieuw individu. Ik blijf hier tot op vandaag nog altijd over gefascineerd!

De opleiding tot vroedvrouw kon niet snel genoeg beginnen voor me. Eindelijk kon ik me gaan ontplooien tot vroedvrouw, koppels begeleiden in een levensfase waarin ze een levensgebeurtenis gaan vastleggen. In deze belangrijke periode van hun leven, ga ik een zeer belangrijke en positieve rol krijgen, wat een eer!

Al snel kregen we een kijkstage over het beroep van vroedvrouw, al een geluk mocht ik een shift meelopen op verloskamer. Vanaf het eerste moment was ik helemaal verliefd op het  beroep als vroedvrouw. Als studente loop je veel stage op alle werkgebieden van een vroedvrouw, verloskamer bleef mijn fascinatie hebben. Naarmate ik meer ervaring opdeed, begon ik ook meer en meer iets te missen, ik wist enkel niet wat. Er ontbrak voor mij iets op verloskamer, wat mij een wrang gevoel gaf over ons werk als vroedvrouw… .

In mijn laatste jaar als vroedvrouw, ben ik uitgekozen geweest om 3 maanden stage te lopen in Afrika. Een ervaring die ik nooit zal vergeten en voor altijd zal koesteren! Hier heb ik het deeltje wat voor mij ontbrak op verloskamer gevonden. Het ECHTE werk van een vroedvrouw, het echt NATUURLIJK bevallen. Eens terug in België en afstudeerde, ben ik dan ook dadelijk op zoek gegaan naar natuurlijke aanvullingen. Zo ben ik mij verder gaan specialiseren in aromatherapie en herborist.

Ik ben toen ook begonnen als zelfstandige vroedvrouw, doordat ik mij niet thuis voelde in het ziekenhuis, want daar ontbrak er een groot deel van mij! Samen met mijn collega’s van het GIC, die al véél langer natuurlijke thuisbevallingen begeleiden, ben ik volledig ontpopt, en is 2 jaar geleden het geboortehuis ontstaan. Ik ben nog altijd Lieve Huybrechts enorm dankbaar dat ze mij onder haar vleugels heeft genomen. Regelmatig school ik me ook bij. Voor onderwaterbevallingen, ben ik naar Amerika gereisd voor een extra cursus. Door dit alles, heb ik mij verder kunnen ontplooien tot de vroedvrouw die ik tot op vandaag ben. Hier ben ik dan ook erg trots op!

Koppels begeleiden tijdens de zwangerschap, arbeid, bevalling en postpartum, op de JUISTE & vrouwvriendelijke manier tijdens deze fase van hun leven, is wat mij gelukkig maakt als vroedvrouw! Mijn koppels laten bevallen hoe zij wensen, volledig in de kracht van het koppel. Bevallen in een warme, persoonlijke sfeer, zonder verstoring van de hormonen & privacy én met liefdevolle kijk, zorg ik dat ze een positieve ervaring voor de rest van hun leven zullen hebben. Wat een prachtig beroep!

Door de jaren heen, bekijk ik telkens hoe ik koppels op en top kan bijstaan. Zo heb ik 5 jaar lang zelfonderzoek gedaan, naar een niet invasieve techniek voor een natuurlijke inleiding van de arbeid. Zo is mijn unieke formule ontstaan & met succes al voor veel koppels! Koppels die al geruime tijd bezig zijn om zwanger te raken, maar waar het niet lukt, zijn zo ook zeer welkom bij ons! Regelmatig ben ik bezig met dergelijke onderzoeken, deze staan vermeld op mijn website. Kijk ook zeker naar de unieke massages, deze zijn ook allemaal voortgekomen uit degelijk zelfonderzoek, en mét resultaat!

Liefs,

Melinda

5% Discount
No prize
Next time
Almost!
10% Discount
Free Ebook
No Prize
No luck today
Almost!
50% Discount
No prize
Unlucky
Get your chance to win a price!
Enter your email address and spin the wheel. This is your chance to win amazing discounts!
Our in-house rules:
  • One game per user
  • Cheaters will be disqualified.